DESCĂRCARE DOCUMENT

Ca urmare a aplicării prevederilor art. II punctul b) din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, începând cu data de 1 iulie 2017 au fost mărite  cu 15% soldele cadrelor militare în activitate, inclusiv ale jandarmilor, pompierilor şi celor încadraţi în alte structuri militare ale Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit informaţiilor primite de la conducerea Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere această situaţie, toţi membrii Asociaţiei, proveniţi din Jandarmerie, Pompieri şi alte structuri militare din M.A.I., care au trecut în rezervă până la data de 1 ianuarie 2016,  vor completa şi  trimite  Casei de Pensii Sectoriale a M.A.I., prin e-mail, fax sau poştă, până cel mai târziu la 14 septembrie 2017, cererea anexată, în vederea actualizării pensiilor, conform prevederilor art. 60 din Legea 223/2015.

Fac excepţie poliţiştii, întrucât soldele celor aflaţi în activitate vor fi majorate cu data de 1 octombrie 2017.

CONSILIUL EXECUTIV AL A.N.C.M.R.R. din M.A.I.

23 thoughts on “Comunicat referitor la actualizarea pensiilor militare

 1. De ce numai cei ieșiți la pensie până la 01.01.2016 să facă cerere (conform cu cele scrise de dvs.)? Cei ieșiți la pensie după această dată nu trebuie să facem cerere?
  Eu am ieșit cu 01.07.2016.

 2. În adresă, se vorbește doar despre structurile militare actuale ale MAI, poliția fiind
  tratată separat și discriminatoriu, urmând a fi reglementată după 01.10.2017. Se omite că, până la demilitarizare, toate subdiviziunile ministerului erau unitați militare, iar noi considerați militari, cu drepturile și obligațiile aferente statutului. Personal, fiind pensionat la 30.11.2001, m-am considerat și mă consider și acuma, militar, Nu am beneficiat de statutul de polițist, care nu-mi este aplicabil. Sunt absolvent de școală militară a M.I., cu durata de 2 ani, cu stagiul militar în termen indeplinit, timp de 1 an și 4 luni. Deci militar get beget.
  Cred că trebuie să cereți suplimentar informații casei de pensii sectoriale, prin ANCMRR din MAI . Dacă casa de pensii este întârzie recalcularea după 14.09.2017, înseamnă că mi se blochează actualizarea pensiei. Dacă aștept actualizarea, pentru poliție, risc să rămân pe dinafară, întrucât nu am avut statutul de polițist, la data pensionării fiind cadru militar. De ce, după modelul MAp.N, actualizarea nu se face din oficiu? Avem colegi, în zone izolate, cu afecțiuni neuro motorii, fără posibilități de informar, care vor rămâne fără actualizarea pensiei, desigur din vina Casei sectoriale de pensii a MAI. dar și a asociției noastre naționale. Aștept răspuns urgent.

 3. dan..
  din lege
  ART. 60
  (1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează solda de grad/salariul gradului profesional şi/sau solda de funcţie/salariul de funcţie al militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, în procentele stabilite la art. 29, 30 şi 108 şi în funcţie de vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie, astfel:
  a) potrivit gradului militar/profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi a mediei soldelor de funcţie/salariilor de funcţie îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, la cererea persoanelor ale căror drepturi de pensie au fost deschise înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi;
  b) în funcţie de gradul militar/profesional deţinut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie deţinute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

  ..e clar?!

  • Răspuns D.lui Niki Vasile: Când citezi un text de lege fă-l actualizat. Deci la 24 august 2017 ora 9:03 ați citat art. 60 din Legea nr.223/2015. La 07.08.2017 a intrat în vigoare OUG nr. 59/2017 după care art. 59 din Legea 223 a fost modificat și sună astfel: „Art. 59. Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Dacă în urma actualizării rezultă un cuantum al pensiei mai mic, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.”
   Și art. 60 a fost modificat și are actuala formă:„Art. 60. La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.” ATÂT !!! Așadar ați citat un articol care este abrogat implicit și acum are o altă formă Ne place, nu ne place aceasta este forma până când intră în dezbaterea Parlamentului. Va rămâne așa sau nu, este o altă discuție. E CLAR !?
   S-a difuzat și un model cerere de actualizare a pensiilor întemeiată pe un articol abrogat implicit și căruia i s-a dat o altă formă. Este un asalt de cereri ale polițiștilor pensionari de actualizare a cuantumului pensiilor cu salarii ale personalului activ care , până acum la 10 septembrie 2017, NU AU FOST MAJORATE! Spre regretul meu majoritatea colegilor care au depus cereri nu au citit textele de lege. După ce legiuitorii au creiat o bulibășeală legislativă și aberantă , începând cu OUG. 57/2016 și continuând cu OUG 59/2017 ne punem și intr-o postură deloc plăcută să revendicăm drepturi ce ne-au fost tăiate. Să nu uităm că în activitate noi am fost puși să aplicăm legea. Acum nu o mai citim?

 4. ,,niki vasile,, să ințeleg că cei ieșiți la pensie-militarii M.A.I.-după data de 01.07.2016, nu trebuie să facă cerere deoarece au alese cele 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate. Mulțumesc anticipar!

 5. Citez din comunicat: „începând cu data de 1 iulie 2017 au fost mărite cu 15% soldele cadrelor militare în activitate, inclusiv ale jandarmilor, pompierilor şi celor încadraţi în alte structuri militare ale Ministerului Afacerilor Interne.” Formulare corecta: începând cu data de 30 IUNIE 2017 a fost MAJORAT cu 15% CUANTUMUL BRUT AL SOLDELOR DE FUNCTIE la cadrele militare…Si totuși nu exista aplicare uniformă la Casele de Pensii Sectoriale? Vezi comunicat CPS MAN din data de 21.08.2017.

 6. ,,niki vasile,, si „Mos” -Adica -militarii M.A.I. ieșiți la pensie.-după data de 01.07.2016, nu trebuie să facă cerere deoarece pensia lor va fi marita implicit, conform ART.60, aliniatul 1 litera a din LEGEA 223/2015????

 7. Politistii care sau pensionat dupa data de 01.01.2016, depun cerere catre CPS a MAI in vederea actualizarii pensiei conform art.60 din Legea 223/2015,

 8. cuna…
  unde scrie că cei ieșiți la pensie în baza legii 223, deci după 1.1.2016, trebuie să facă cerere?
  art.60.
  pct.1.
  lit. b) în funcţie de gradul militar/profesional deţinut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu şi media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie deţinute în cele 6 luni alese conform prevederilor art. 28 pentru drepturile de pensie deschise în baza prezentei legi.

 9. Cei de la m.ap.n și de la s.r.i. le-au comunicat pensionarilor lor să nu facă cerere, că vezi doamne că ei vor face actualizarea în baza ordinului comun, care spune că aceasta se face ,,de regulă din oficiu,,.
  Adică cam când ar vrea mușchii respectivilor!
  Dar ce are prioritate?
  O lege sau un ordin de miniștri, contrar legii respective?
  Cred că m.ap.n și s.r.i. vor avea probleme!

 10. Poate iese un oficial sau transmite un comunicat prin care sa ne lămurească cine trebuie și cine nu sa facă cerere și ăsta pentru cei care interpretează greșit sau nu știu sa citească legea.

 11. Nu mai cautati formulare tipizate de cerere pentru actualizare pentru ca am impresia ca nu gasiti pe Internet niciunde. Faceti sigurei cerere in care, avand in vedere Legea 152/2017 cu articolul care prevede marirea cu 15%, invocati prevederile art. 60 cu aliniatele respective, din Legea 223/2015, in baza caruia solicitati Casei de pensii sectoriala MAI sa procedeze la actualizarea pensiei militare. Nu uitati sa atasati la cerere un cupon de pensie cat mai actual in original. Ce-i asa de complicat?

 12. Toți pensionarii militari care sau pensionat în baza Legii nr.164/2001 vor beneficia de actualizarea pensiei militare de stat conform art.60 al.1 din Legea nr.223/2016 cu 15% ca urmare a intrării in vigoare a Legii nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr 99/2016!

 13. Nu vă doare mâna dacă faceți o cerere. Nu vedeți că nu este un document semnat și ștampilat (scanat). Și nici nu iese un purtător de cuvânt să afirme în fața camerelor de luat vederi. Deci, este o mică – mare abureală.

 14. Un comunicat la mișto nu poate modifica un articol din legea 223/2015. Faceți cerere și nu veți regreta. După 15.09.2017 își încetează efectul. Ei spun că din oficiu, dar după lege (după 6 luni). După 6 luni, deja e istorie. Hârtia este ieftină, 7 lei recomandata cu confirmare de primire. Chiar dacă s-ar face din oficiu, nu se va da retroactiv, pentru că nu ați avut interes, manifestat printr-o cerere. Succes!

 15. cineva care a primit decizie cu recacularea ,pe decizia noua recalculata .a iesit o suma cu mult mai mica decat cea in plata , dar undeva pe decizie ,cu litere mai accentuate scrie suma care ramane in plata, ce o fi asta net sau brut ,deoarece pe talonul din august nici brutul nici netul nu corespunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *