În anul Centenarului Marii Uniri, Sucursala Câmpulung a filialei județene “Neagoe Basarab” Argeș a A.N.C.M.R.R. din M.A.I., a organizat, în ziua de joi 26 iulie 2018, o excursie la Alba Iulia. Plecați din oraș la primele ore ale dimineții, excursioniștii au parcurs un traseu foarte frumos, pe Valea Oltului, trecând prin Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Sebeș, iar in jurul orei 10 au ajuns la destinație.

In Cetatea Marii Uniri au fost vizitate Muzeul Județean, Catedrala Ortodoxă și Catedrala Romano-Catolică, iar la ora 12.00, împreună cu numeroși localnici și turiști, au asistat la schimbarea gărzii.

Excursia și vizitarea acestor monumente a constituit ceva înălțător, minunat, care a bucurat sufletele tuturor celor prezenți și a prilejuit întâlnirea cu colonelul (r.) Dumitru Ghețea, fost comandant de regiment, care s-a ocupat si a organizat această acțiune.

Excursioniștii au avut o întâlnire si cu domnul colonel Marius-Claudiu Giurea – inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean “Avram Iancu” Alba, care i-a informat pe vizitatori despre activitățile principale desfășurate de jandarmi în slujba cetățenilor.

Grupul de excursioniști câmpulungeni a fost format din 20 persoane și a fost condus de presedintele sucursalei, domnul colonel (rtg.) Gheorghe Malea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.