În data de 27 septembrie 2018, un număr de 20 membri ai Sucursalei Câmpulung din cadrul filialei județene „Neagoe Basarab“ Argeș au efectuat o excursie în județul Olt, având ca gazdă primitoare pe domnul colonel Tudor-Dorel Drejoi, inspectorul șef al I.J.J. Olt.

Au fost vizitate Casa Memorială a lui Nicolae Ceaușescu din Scornicești, mânăstirea Clocociov, uzina Pirelli Tyres din Slatina, unde 3000 de angajați lucrează la producerea cauciucurilor pentru autoturisme, iar în final a fost făcut un popas, plin de nostalgie și emoție, la Centrul de Formare și Perfecționare a Pregătirii Agenților de Politie „Nicolae Golescu“ din Slatina, loc în care și unii dintre vizitatori au făcut școala sau au urmat cursuri de perfecționare.


Filiala Brașov a organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, o excursie cu vizitarea Cetăților Prejmer, Feldioara și Rupea, la care a participat un număr de 18 membri ai Asociației.

Toți cei prezenți au fost de acord că au petrecut împreună o zi frumoasă și că au avut parte, pe lângă niște imagini deosebite, și de o serie de evocări istorice de real interes.


În data de 1 octombrie Instituția Prefectului județului Mehedinți a organizat o ședință festivă cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, la care au luat parte și membrii ai filialei județene a Asociației noastre – filiala Mehedinți.

Autoritățile locale au fost reprezentate de prof. Nicolae Drăghiea – prefectul județului, prof. Alina Teiș – președintele Consiliului Județean, prof. Marius Scrieciu – primarul municipiului Drobeta Turnu Severin și alte personalități.

Cu această ocazie au fost înmânate 20 diplome aniversare unor membri ai filialei A.N.C.M.R.R. din M.A.I., iar unui număr de 3 camarazi, cu probleme de sănătate, li s-au acordat ajutoare în bani, din fondurile primite în acest scop de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale.


Concurs de tragere la filiala „Menumorut“ Bihor

În întâmpinarea Zilei internaționale a persoanelor vârstnice și cu ocazia împlinirii, la data de 15 septembrie 2018, a 27 de ani de la înființarea filialei „MENUMORUT” Bihor din ANCMRR -MAI, conducerea filialei a organizat un concurs de tragere cu pistolul la poligonul din cadrul bazei sportive „Dinamo” Oradea.

La concurs au participat echipe din cadrul filialei, dar și ale camarazilor din filialele Asociațiilor surori din M.Ap.N. și S.R.I., în baza Acordului-cadru stabilit la nivel central.

Rezultatele concursului de tragere au fost următoarele:

Pe echipe: locul I a fost ocupat, la egalitate de puncte, de filialele M.A.I. și S.R.I., iar locul II de filiala M.Ap.N.

În cadrul echipei filialei A.N.C.M.R.R.. – M.A.I., locul I a fost ocupat de col. (r.) Iancu Mircea cu 48 de puncte din 50 posibile, locul II, la egalitate de 47 de puncte a fost ocupat de col. (r.) Șerfezeu Nicolae și de col. (r.) Horgea Gheorghe, iar locul III a fost ocupat, la egalitate, cu 42 de puncte fiecare de col. (r.) Nemeș Viorel și col. (r.) Șovarschi Alexandru.

Concursul de tragere s-a încheiat cu o competiție între președinții celor 3 filiale, rezultatul fiind următorul: locul I – președintele filialei M.A.I. col. (r.) Ciuta Alexandru, locul II – președintele filialei M.Ap.N., general de brigadă (r.) dr. Creț Vasile, iar locul III – președintele filialei S.R.I., col. (r.) Petrean Ioan.

Activitatea s-a încheiat cu o masă festivă.


Întâlnire cu vârstnicii Poliției la filiala Bistrița-Năsăud

În contextul în care în luna octombrie sărbătorim „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, poliția bistrițeană a demarat o campanie de informare dedicată acestui segment de populație întitulată „Siguranță la vârsta a treia”.

Cu acest scop, marți 2 oct. a.c. Clubul Pensionarilor din municipiul Bistrița a găzduit o întâlnire între polițiști de prevenire și proximitate și aproximativ 30 de vârstnici din municipiu și cartierele învecinate componente ale municipiului.

Subiectele abordate au vizat infracțiunile de înșelăciune (metoda „accidentul”) furturile, tâlhărie și accidentele rutiere.

Alături de polițiștii compartimentelor sus-menționate, la această acțiune a participat și Președintele filialei „Andrei Mureșanu” Bistrița-Năsăud din cadrul ANCMRR-MAI, d-l col. (r) Ceoarec Zachei care prin detalii pertinente și explicații pe înțelesul celor prezenți a contribuit la reușita întâlnirii.

Intervenția profesionistă a șefului filialei în problematica prezentată a fost cu atât mai consistentă cu cât asemenea infracțiuni au constituit obiectul activității sale în perioada cât a condus serviciul de investigații criminale din IPJ BN.

Înainte de începerea prezentării tematicii stabilite, președintele filialei, printr-o scurtă alocuțiune, a prezentat însemnătatea zilei persoanelor vârstnice.

În urma prezentării materialelor pregătite și a intervențiilor lămuritoare s-a desfășurat un dialog între polițiștii și pensionarii prezenți pentru lămurirea tuturor aspectelor puse în discuție.

Acțiunea va continua și în alte localități din județ, această tematică vizând dealtfel pe toți vârstnicii noștri.


Filiala Constanța

În ziua de 2 septembrie 2018, un grup de pensionari, membri ai Asociatiei noastre din filiala Constanța și Sucursala Medgidia, au participat la Sărbătoarea Borșului de pește lipovenesc de la Jurilofca, județul Tulcea, unde alături de camarazii lor din zona Jurilofca – Babadag, au petrecut o zi minunată, făcând un schimb fructuos de impresii și degustând delicioasele produse din peste și, în special, borsul/storceagul de pește.

La 12 septembrie, membrii Biroului executiv al ANCMRR din MAI, filiala Constanța, au participat la bilanțul si alegerea noii conduceri a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, unde dl. Toma Ioan a fost reales presedinte, iar dl col. (rtg) dr. Marin Buzescu, președintele filialei, a fost ales membru al Consiliului.

De asemenea, în data de 30 septembrie, prin grija Primăriei Constanța si a președintelui Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, dl. Toma Ioan, numeroși constănțeni, membri ai Asociatiei noastre, au participat la un spectacol sustinut de Fuego, Stela Enache și Marina Florea.

In zilele de 1 și 2 octombrie a.c. mai multor membri ai filialei le-au fost înmânate Diplome de Onoare cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Varstnice, iar unui număr de 5 membri le-au fost acordate ajutoare financiare din sumele de bani primite de la conducerea ANCMRR din MAI, cât si din fondurile filialei județene a Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.