În data de 3 iulie 2014, la sediul central al Asociației Națională Cultul Eroilor “Regina Maria”  a avut loc ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare cu Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne. Protocolul a fost semnat de către președinții celor două asociații, respectiv domnul general-maior (r.) prof. univ. dr. Visarion Neagoe și general-locotenent (r.) lector univ. dr. Ioan Hurdubaie. La ceremonie a luat parte și domnul colonel (r.) Stelian Dinu, președintele Asociației Veteranilor de Război din Ministerul Afacerilor Interne.

Conform celor prevăzute în document, cele două Asociații își vor uni eforturile, atât la nivel central, cât și teritorial, în vederea menţinerii şi consolidării dragostei şi ataşamentului faţă de patrie şi idealurile sacre ale poporului şi ale componentelor forţelor sale armate, ale respectului faţă de simbolurile naţionale, a sentimentelor de recunoştinţă şi cinstire a înaintaşilor noştri care s-au jerfit pentru apărarea gliei străbune, a independenţei, integrităţii şi suveranităţii naţionale, pentru comemorarea şi cinstirea eroilor şi martirilor neamului românesc din toate timpurile şi a momentelor istorice din viaţa patriei noastre multimilenare, prin organizarea şi participarea la manifestări omagiale, cultural- stiinţifice, simpozioane şi adunări festive.

Prin semnarea acestui protocol cooperarea dintre  cele două Asociații beneficiază de un cadru legal adecvat care permite unirea eforturilor comune în menținerea, mereu trează, în conștiința membrilor lor, a familiilor acestora și a întregii comunități, a jertfelor de sânge ale înaintașilor noștri date în lupta seculară pentru apărarea pământului strămoșesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.