1. Ziua poetului Mihai Eminescu și a culturii naționale

În ziua de 15 ianuarie 2019 pe faleză, la malul Mării Negre unde este situat grupul statuar Mihai Eminescu–Veronica Micle, s-a celebrat și în Dobrogea Ziua Marelui Poet Național și Ziua Culturii Naționale.

Ca iubitori de cultură, între cele aproape o sută de persoane și un numeros grup de copii, la manifestare au participat și reprezentanți ai filialei Constanța a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din A.I., între care domnii colonel (rtg.) Ion Ciucur,
membru al biroului executiv, Adrian Nicola, Gh. Mihalache si altii.

Un program de cuvântări și recitări de o jumătate de oră a învins frigul și a încălzit sufletele celor prezenți. Ceremonia a continuat apoi la statuia lui Ovidius.


2. Prezența la un act de cultură și știință

Sâmbătă, 26 ianuarie a.c., la Casa de Cultură din Constanța, câțiva membri ai filialei Constanța a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., respectiv domnii colonel (rtg.) dr. Marin Buzescu, președintele filialei, împreună cu alți colegi din birou, colonel (rtg.) Ion Ciucur, colonel (r.) Adrian Nicola și alții, au participat la Întâlnirea Publică Anuală „România și convergențele viitorului“ cu alocuțiuni de excepție susținute de domnii Emil Constantinescu, președintele României din perioada 1996–2000, Sorin Antohi, Alexandru Mironov, prof. emerit dr. Dan Grigorescu, prof. univ. dr. Dumitru Borțun, Silviu Molnar – funcționar la Parlamentul European, dr. Economist Dănuț Jugănaru – președinte în exercițiu la Camera de Comerț, Industrie și Navigație Constanța, ing. Sticlaru Marin, ing. Valentin Berca, prof. univ. dr. Adrian Papari, rector univ. Andrei Șaguna.

Calitățile conferențiarilor și valoarea materialelor prezentate au constituit un nou succes al celor doi organizatori: Dezideriu Odet Dudaș, director Executiv al Consiliului Mondial Român – România și ilustrul diplomat Dorin Popescu, expert în geopolitică, președintele Asociației „Casa Mării Negre“ Constanța, care merită toate aprecierile și laudele celor prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.