Un grup format din 20 de membri ai sucursalei Câmpulung din cadrul filialei județene „Neagoe Basarab” Argeș, condus de președintele acesteia, colonelul (r.) Gheorghe Malea, a vizitat în ziua de 28 martie 2019, obiective turistice din județul Teleorman.

La ieșirea din Roșiorii de Vede am fost așteptați de colegii noștri jandarmi, care ne-au condus în comuna Salcia, unde am vizitat casa memorială a scriitorului Zaharia Stancu.

Am participat apoi la ceremonialul militar și religios de la Monumentul generalului doctor (postmortem) Ion Bunoaica, din comuna sa natală Slobozia-Mândra. Generalul Ion Bunoaica a fost Comandantul Jandarmeriei Române în perioada 1990-1995 și a decedat într-un accident aviatic.

După ce am vizitat Muzeul Județean ne-am deplasat la Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman unde gazdele noastre ne-au vorbit despre activitățile jandarmilor, istoricul unității și, mai ales, despre misiunile acestora.

Domnul inspector șef, colonelul Radian Laurențiu Târlie, ne-a acordat câte o diplomă aniversară cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române și ne-a mulțumit pentru prezența noastră.

In localitatea Drăgănești-Vlașca am poposit la Mânăstirea ”Pantocrator”, o perlă de arhitectură bisericească, cu o pictură de mare rafinament, în stil bizantin.

Am trecut apoi prin orașul Videle și ne-am întors spre casă.

Le mulțumim încă o dată jandarmilor teleormăneni pentru primirea călduroasă și sprijinul acordat.

A consemnat colonel (r.) Gheorghe Malea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.