DESCĂRCARE DOCUMENT

În data de 10 august 2017, preşedinţii structurilor asociative reprezentative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, reuniţi în şedinţă comună, au analizat situaţia creată ca urmare a adoptării, de către Executiv, a Ordonanţei de Urgenţă nr. 59 din 4 august 2017 prin care se elimină posibilităţile de actualizare și indexare a pensiilor militare de stat aflate în plată, prevăzute de actele normative aflate în prezent în vigoare.

Preşedinţii celor opt asociaţii ale rezerviştilor consideră recentul act normativ adoptat de Guvern ca având un evident caracter discriminatoriu şi neconstituţional, motiv pentru care au decis elaborarea, semnarea şi transmiterea, către toate instituţiile competente ale Statului român, a MESAJULUI alăturat, cu convingerea că acest demers va fi corect receptat de către cei vizaţi.

3 thoughts on “Comunicat privind OUG 59/2017

  1. Sa speram ca nu vor ramane muti si surzi la toate aceste argumente si vor tine mai cu seama cont de faptul ca cei care semneaza acest MESAJ sunt reprezentantii tuturor militarilor. O initiativa laudabila , o actiune de interes comun pentru echitate si echilibru in acordarea drepturilor cuvenite . Speram sa fie receptivi si sa reevalueze hotararile pripite. Succes in toate actiunile si multe multumiri din partea familiei mele de militari in rezerva si din partea colegilor activi si rezervisti.

  2. O inițiativă corecta și de bun simt. Dar ce pretenții sa avem. Politia a fost cenusareasa M.A.i. de la înființare. Normal ar trebui ca și politia să beneficieze de această ultimă actualizare. Guvernul sa dea o otd.de prelungire a art. 6o cu 15 zile pentru polițiști.

  3. Asa ar fi corect ca si arma poliție să beneficieze de această actualizare a pensiei militare de stat cu 15%.In legea nr.223/2015 , la art.60 al.1 lit.a se prevede faptul că de actualizarea pensiei militare de stat beneficiază si cei care fac parte din sistemul de siguranță națională si ordine publică!S-ar face o mare discriminare dacă ar fi înlăturați de la această actualizare!Legea trebuie aplicată în mod unitar tuturor beneficiarilor legii,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *